Serveis socials

El Centre de Serveis Socials que correspon al  Districte de Sant Martí és el Centre Serveis Socials Clot, al Carrer Corunya 5-7, amb horari d’atenció: 9 a 14 hores.

Els Serveis Socials estan gestionant tot el que sigui possible a nivell telefònic i telemàtic per evitar que la gent es desplaci i així preservi la seva salut. Donaran hora presencial només en aquells casos que no es puguin solucionar per via telemàtica. En cas d’haver de desplaçar se al centre és aconsellable fer-ho de manera individual.

Si tens alguna emergència social els passos a seguir són els següents:

Truca al 900 922 357 (gratuït), de 9 a 14 h i de 16 a 19 h de dilluns a dijous. Els divendres només de 9 a 14 h.

Fora d’aquest horari:  900 703 030 (CUESB) per explicar la teva necessitat i deixar les teves dades. Es posaran en contacte telefònicament del Centre de Serveis Socials de la teva zona per valorar el suport necessari

Tota la ciutadania que tingui una emergència social es pot adreçar als Serveis Socials:

  • Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB)

El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona ofereix un servei d’atenció psicosocial permanent, que atén qualsevol situació d’urgència i d’emergència social a la ciutat, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l’any.

Si és un cas de Serveis Socials i és urgent també es pot trucar.

L’equip està format per psicòlegs, treballadors socials i tècnics, especialitzats en l’atenció en crisi. Atenció a persones en situació de crisi social greu:

– Persones grans o infants que pateixen desatenció.
– Dones víctimes de violència de gènere.
– Persones que han perdut sobtadament l´allotjament i no disposen de recursos propis per cercar-ne un de nou.
– Persones sense recursos econòmics i necessiten ajuda per a adquirir medicació, alimentació, etc.
– Qualsevol altre en que les persones requereixin d´atenció psicosocial immediata.

 

La Generalitat ofereix ajuts per a l’economia personal i familiar:  

Ajornament del pagament d’hipoteques, préstecs no hipotecaris i targetes de crèdit

És una moratòria en el pagament de les quotes de les hipoteques contractades per a la compra de l’habitatge principal, dels préstecs no hipotecaris i de les targetes de crèdit que poden demanar les famílies que pateixin una reducció en els seus ingressos per causa de la COVID-19.

 

Ampliació del termini d’autoliquidació de l’impost sobre successions
El Govern de la Generalitat ha ampliat el termini en 2 mesos addicionals un cop finalitzi l’estat d’alarma per a l’autoliquidació de l’impost de successions per aquells casos en que el 14 de març no hagués finalitzat el termini de presentació i ingrés de l’impost en període voluntari.

 

💶 A partir del 30 d’abril es podran demanar els ajuts de 200 € destinats a cobrir despeses d’articles de primera necessitat i subministraments bàsics. 

Estan adreçats a persones amb càrregues familiars afectades per un ERTO, amb contracte temporal extingit o treballadors per compte propi que hagin hagut de suspendre o reduir l’activitat pel coronavirus.

Tota la info i requisits 👉 gen.cat/ajutssubministraments

Infografia resum de l’ajut