La meva salut i altres recursos

Arran de la situació excepcional que s’està produint amb el nou coronavirus-SARS-CoV-2, els serveis sanitaris tenen una pressió màxima, però s’estan reorganitzant per poder atendre, no només les persones malaltes per coronavirus, sinó tothom qui no necessita.

Per això, cal que eviteu anar als centres sanitaris, sempre que sigui possible, i aprofiteu els recursos d’atenció no presencial disponibles.

També podeu trucar al  061 Salut Respon.

En cas d’emergència, truqueu al 112.

Des de La Meva Salut (LMS), l’espai digital de salut personal, podeu accedir a l’eConsulta, una eina que permet enviar consultes al metge o metgessa d’atenció primària en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, amb la possibilitat d’afegir-hi fitxers annexos, com ara imatges. L’eConsulta és un instrument que cada professional activa amb els seus pacients.

– Si no teniu accés a La Meva Salut, excepcionalment durant el període d’epidèmia pel coronavirus SARS-CoV-2, podeu demanar-lo al telèfon 900 053 723 (de dilluns a divendres de 8 a 20 h.) o podeu emplenar un un formulari electrònic.

  • APP

Des de l’app  STOP COVID19 CAT o des del navegador web https://covid19xat.catsalut.cat/ podeu fer el seguiment i vigilància dels símptomes del coronavirus. Els professionals que hi ha al darrere activaran, si és necessari, els serveis del centre d’atenció primària o els serveis d’emergències mèdiques.

RADAR COVID, és una app de rastreig de casos però actualment no està en funcionament a Catalunya

ContacteCovid.cat   És una nova eina digital per identificar els contactes estrets de COVID-19 i aïllar-los per tallar la cadena de transmissió, a través d’uns SMS que els casos sospitosos, positius i contactes estrets rebran al seu mòbil

Guia de serveis i recursos de salut sexual i reproductiva a la ciutat de Barcelona

Per l’emergència sanitària que vivim, les visites i consultes als CAP i hospitals que no són urgents han de deixar-se per a més endavant. Ara mateix, els centres d’atenció primària i els hospitals prioritzen aquelles visites o serveis que són més urgents i que no poden ser ajornats. Les que no són imprescindibles, s’han de posposar (per exemple, els seguiments rutinaris).

Més informació

Si esteu prenent un tractament de llarga durada i us ha caducat el Pla de medicació no aneu al CAP, aneu a la farmàcia amb la targeta sanitària (TSI):   

– Si el medicament ja estava al Pla de medicació, us donaran la medicació per a un mes de    tractament.

– Si el medicament requereix un control especial, el farmacèutic o farmacèutica us indicarà que us heu de posar en contacte amb el vostre metge o metgessa a través de d’eConsulta que ofereix La Meva Salut. i, si no és possible, per telèfon 900 053 723. El metge o metgessa valorarà la sol·licitud i emetrà el Pla de medicació perquè el pugueu tenir disponible des de la targeta sanitària (TSI) o perquè us el descarregueu des de La Meva Salut.

Més infomació

Si necessiteu tramitar o renovar una baixa laboral, no aneu al CAP, feu-ho per telèfon 900 053 723 o a través de La Meva Salut

Les consultes relacionades amb recollir o tramitar una baixa es poden fer trucant al CAP o a través del servei d’eConsulta que ofereix La Meva Salut.

Si es tracta d’una renovació, i no requeriu de seguiment clínic, us poden fer arribar el comunicat de confirmació de baixa o alta a través de La Meva Salut.

Recordeu que la situació general de confinament, la cura d’un familiar o una indicació de l’empresa no són criteris per tramitar una baixa laboral.

Més informació 

Des de l’inici de l’epidèmia de la COVID-19, l’Agència de Salut Pública de Barcelona proporciona informació  actualitzada relativa a la malaltia i a les mesures de prevenció i control de la infecció, basada en les fonts oficials.

Destaquem les preguntes i respostes sobre la COVID-19, la web #COVID19aldiaBCN amb dades interactives, i informació periòdica sobre la contaminació de l’aire durant l’estat d’alerta, entre altres. Tota aquesta  informació generada per l’ASPB en relació a la COVID-19 es pot consultar a través del nou web ASPB per la COVID-19.

Més informació

Recull de documents informatius i de recomanacions de salut pública relacionats amb la COVID-19.

Més informació

Les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen les mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent.

Les mascaretes tenen dues funcions bàsiques:

– Protegir altres persones de la contaminació de la nostra saliva.
– Protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de la saliva d’altres persones.

Recomanacions per a l’ús de les mascaretes

– Quins tipus de mascaretes hi ha?
– Com s’han d’utilitzar les mascaretes?
– En quins casos d’ha de portar mascareta?

Més informació