Atenció primària

  • Atenció primària per a persones sense papers

Per primera vegada les persones en situació irregular a Catalunya poden obtenir, a causa de l’estat d’alarma per coronavirus, el codi d’identificació personal (CIP) de la Targeta Sanitària Individual (TSI) sense necessitat d’estar empadronats, han informat Europa Press fonts de la conselleria de Salut.

La Generalitat ha obert, com indica la pàgina web del Servei Català de Salut (CatSalut), aquest «sistema d’acreditació extraordinària» que es pot tramitar telemàticament i que dona accés, entre d’altres, a l’atenció sanitària en hospitals i centres d’atenció primària (CAP), i a les mascaretes gratuïtes i medicines subvencionades a les farmàcies.

Davant la pandèmia actual per corona- virus els CAP’s del barri Clot-Camp de l’Arpa (CAP del Clot, CAP del Camp de l’Arpa i CAP dels Encants) INFORMEN que:

  • Els caps de setmana s’amplia l’horari a dissabtes i diumenges de 9 a 17 hores. De dilluns a divendres, continua l’horari habitual, de 8 a 20 hores.
  • Les seves plantilles estan poc afectades pel virus, amb alguns casos en aïllaments, però que estan fortes i animades.
  • Des de la direcció dels centres ens comenten que és molt important que les persones compleixin amb les recomanacions fetes, que les persones de la tercera edat no surtin per cap motiu, que és molt necessari que es mantinguin a casa, ja que el virus és molt contagiós. En cas de tenir dubtes o símptomes com febre o tos, truqueu per telèfon al CAP des d’on s’estan atenent totes les trucades i s’estan fent els seguiments pertinents d’aquestes trucades.
  • Igualment s’està fent per via telefònica els seguiments dels afectats i només en els casos que sigui necessari es fan visites domiciliàries.
  • Des dels CAPs es fa una crida als veïns a l’acompliment de les recomanacions donades per la pandèmia, ja que són vitals per evitar el contagi i que en cas de dubte o de tenir símptomes que no acudeixin a les urgències o a el CAP que truquin per telèfon, des d’on s’avaluarà la situació i se’ls farà el seguiment pertinent.

 

 

 

CAP MARAGALL

Adreça: Passeig de Maragall, 52-54
Telèfon: 93 446 29 50 i 93 446 20 60
Programar visita: al 93 326 89 01 o per Internet
Horari especial Covid-19: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabtes, de 9 a 14 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPMaragall

 
CAP EL CLOT

Adreça: Concili de Trento, 2
Telèfon: 93 303 73 01
Programar visita: al 93 326 89 01 o per Internet
Horari especial Covid-19: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabtes, de 9 a 17 h
Fora d’aquest horari telèfon 061 CatSalut Respon o al CUAP Sant Martí

CUAP SANT MARTÍ

Adreça: Fluvià, 211
Telèfon: 93 356 21 62
Horari d’atenció continuada: de dilluns a divendres de 20 a 9 h i dissabtes de 17 a 9 h. Diumenges i festius obert les 24 h