Medi ambient

En aquest apartat podeu trobar informació sobre com gestionar els residus apropiadament en temps de COVID19 i propostes per estalviar energia a casa.

GESTIÓ DE RESIDUS

  • La gestió de residus és un servei bàsic que segueix garantit. Hi ha algunes recomanacions que en temps de COVID19 hem de tenir en compte:Els serveis de neteja i recollida de residus a la ciutat de Barcelona estaran garantits durant el temps que durin les mesures específiques davant la situació generada per la Covid-19. S’han modificat les dinàmiques dels equips per adaptar-les a les circumstàncies, amb un sistema de torns que permet assegurar el servei i, sobretot, protegir les treballadores i els treballadors amb l’aplicació de les mesures preventives dictades per les autoritats sanitàries.

Queda prohibit deixar residus fora dels contenidors.

  • Cal llençar els residus als contenidors de recollida selectiva corresponents.

És important augmentar la recollida selectiva per intentar reduir al màxim la fracció de rebuig i evitar l’ús de plàstics d’un sol ús.

Es recomana també que es redueixi al màxim la generació de residus amb estratègies com la compra responsable, la planificació acurada dels àpats per no haver de llençar menjar i amb la reutilització de productes i materials diversos per allargar-ne la vida útil.

Si tens dubtes d’on va cada cosa aquí trobaràs la resposta: https://www.residuonvas.cat/

  • Si ets positiu per COVID19 no reciclis

Els punts verds de la ciutat tornen a obrir. Aquestes instal·lacions mediambientals contribueixen a millorar el procés de reciclatge i ajuden a preservar el medi ambient. Serveixen per desfer-nos dels residus que no es poden llençar als contenidors que trobem al carrer. Es reobren amb horaris reduïts, que són els següents:

  • els de barri, de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h
  • els de zona, de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h, i dissabtes i diumenges de 9.15 a 12.45 h
  • els mòbils, de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h (només els que ja teníen horari de matí)

Per garantir la seguretat del personal i de la ciutadania, es recomana portar-hi mascareta i guants i l’accés a la instal·lació es farà de forma controlada.

Mapa dels Punts Verds

Reobre el servei recollida mobles i trastos vells

El dilluns 18 de maig es restableix el servei gratuït de recollida domiciliària de mobles i trastos vells garantint totes les mesures de seguretat per evitar contagis per covid-19, tant de les persones treballadores com de la ciutadania

El veïnat ja pot baixar els mobles i trastos vells el dia que tingui assignat el seu carrer, entre les 20 i les 22 h, i deixar-los davant la porteria, a la vorera, el més a prop possible de la calçada per no obstaculitzar el pas dels vianants.

El servei recull sofàs, portes, mobles, cadires, caixes i llistons de fusta, persianes o joguines trencades, entre altres. Si algun moble porta cristall o vidre, com ara una porta de cuina, vidriera, etc., s’ha d’embolicar amb cartró o similars perquè ningú no es faci mal.

No està permès deixar-hi runes, escombraries, roba, vidres, ni residus procedents d’indústries i comerços. És aconsellable no deixar-hi neveres ni aparells d’aire condicionat, perquè poden contenir components de CFC. En aquests casos, és millor portar-los al punt verd.

Segueixen aturats el servei de recollida de mobles i trastos vells a la llar de les persones amb dificultats de mobilitat i el servei de pagament.

El restabliment de la recollida de mobles i trastos vells és un pas més en la recuperació i ampliació dels serveis de neteja de la ciutat, que s’estan adaptant al procés de desconfinament progressiu.

 

PAES (Punt d’Assessorament Energètic Sant Martí)

Tancat presencialment,com a mesura preventiva per evitar la propagació de la COVID-19. Atenció telemàtica.

El servei de llum, aigua i gas és un dret bàsic i tothom hi té garantit l’accés.
En cas de talls en el subministrament d´aigua, llum o gas, o si la ciutadania vol informar-se sobre les mesures a les quals es pot acollir per rebaixar les factures, es pot contactar els serveis dels PAE a través de dos canals: telemàticament o per telèfon.

Per a més informació: https://bit.ly/2Zo4t5h

ESTALVI ENERGÈTIC

Podeu trobar diferents informacions referents a l’estalvi energètic.

En el següents links en teniu alguns exemples: