Habitatge

L’atenció presencial els dimecres a les 18 h a la seu de l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa.  📍 C/ Sibèlius 3 

i els dimcres a les 19 h al local de l’Esplai SCV  📍 C/ Concili de Trento 33

 habitatgeiturismecca@gmail.com.

Som un grup de persones i entitats preocupades per la situació de l’habitatge al barri i pels efectes que l’especulació immobiliària i la invasió turística tenen a la nostra ciutat. 
Volem conèixer com està afectant aquesta situació al nostre entorn més proper.
Volem fer xarxa veïnal i ajudar-nos mútuament. Volem denunciar les situacions d’abús.
Qui millor coneix els problemes i les necessitats del barri som els veïns i les veïnes. Conèixer-nos és el primer pas per poder col·laborar, fer sentir la nostra veu i defensar el barri que volem.

L’atenció presencial els dimecres a les 18 h a la seu de l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa.  📍 C/ Sibèlius 3 

i els dimcres a les 19 h al local de l’Esplai SCV  📍 C/ Concili de Trento 33

     

 habitatgeiturismecca@gmail.com.

 Consulteu les xarxes socials per mantenir-vos informades 

–  fb.me/observatoriclot   
–  twitter.com/observatoriclot

  • AJUTS HABITATGE 

Com demanar la tarifa social del cànon de l’aigua?  💧💦💧💦
L’Agència Catalana de l’Aigua ha editat un vídeo on s’explica en què consisteix el cànon de l’aigua, quins objectius té i a què es destina la seva recaptació. Mostra també com sol·licitar la tarifa social del cànon de l’aigua.
Podeu mirar el vídeo-tutorial clicant a l’enllaç següent:  https://youtu.be/WAH75uOG7oc

Com demanar l’ampliació dels trams del cànon de l’aigua?   💧💦💧💦
L’Agència Catalana de l’Aigua ha editat un vídeo on s’explica què és el cànon de l’aigua, a què es destina i com sol·licitar l’ampliació de trams per a gaudir de les bonificacions disponibles.
Podeu mirar el vídeo-tutorial clicant a l’enllaç següent: https://youtu.be/2ZdUQCV9jz4

 
 
Com entendre les factures de llum, gas i aigua?   
Els PAE (Punts d’Assessorament Energètic) són un servei de l’Ajuntament de Barcelona que ofereix la informació, l’atenció i la intervenció necessària per a què les persones puguin exercir els seus drets energètics i les companyies no els neguin l’accés als subministraments bàsics.
Podeu mirar el vídeo del taller d’Entendre les factures a l’enllaç següent: https://youtu.be/2ZdUQCV9jz4

Durant l’estat d’alarma es pot sol·licitar l’aturada d’un desnonament.

Pròrroga dels contractes de lloguer de l’habitatge habitual
És una pròrroga extraordinària per als contractes d’arrendament d’habitatge habitual que finalitzen durant l’estat d’alarma. S’estableix per un termini de 6 mesos, en què se seguiran aplicant els termes i les condicions pactades al contracte.

Ajornament del lloguer (habitatges públics)
Ajornament del pagament del lloguer per a pisos i locals comercials del parc d’habitatges públics de la Generalitat.  El Govern de la Generalitat ha suspès la facturació dels mesos d’abril i maig dels contractes de lloguer inclosos en aquesta mesura i l’ajornament s’allargarà mentre duri la situació d’excepcionalitat.

Ajornament del lloguer (grans propietaris)
Ajornament del pagament del lloguer o reducció del 50% per habitatges de grans propietaris, d’empreses o entitats públiques que no sigui la Generalitat

Es tracta d’un ajornament del pagament del lloguer o d’una reducció del 50% de la renda del lloguer per a les persones i famílies vulnerables. No significa la condonació dels rebuts no pagats durant el període d’excepcionalitat, sinó l’ajornament temporal i extraordinari del pagament de la renda de lloguer.

Pagament del lloguer per a majors de 65 anys i per a dones víctimes de violència masclista
Avançament dels pagaments dels ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys i a les dones víctimes de violència masclista.
La Generalitat de Catalunya avançarà el pagament dels ajuts al lloguer als col·lectius especialment vulnerables, com són la gent gran i les dones que han patit violència masclista.

Actualment les assemblees presencials dels dilluns són online 

lapahdebarcelona@gmail.com  
652 069 511  (dilluns, dimecres i divendres de 15 a 19 h)

A més, a les nostres xarxes socials TwitterFacebook i InstagramCanal de Telegram compartim tota la informació d’actualitat.

Documents últils elaborats per la PAH

–  Kit Lloguers Covid-19   
–  Morattòria Hipotecària

 

Som un grup de veïns i veïnes de Barcelona que volem impulsar un sindicat de llogaters i llogateres a la ciutat per la defensa del dret a l’habitatge i un lloguer assequible, estable, segur i digne.

El Sindicat neix com una iniciativa transversal però amb una clara consciència política i col·lectiva. Volem aglutinar els i les veïnes que vivim o volem viure de lloguer, tant a habitatges del mercat privat com públics, per reivindicar conjuntament els nostres drets i incidir a tots els àmbits administratius i de govern.

Ja es tornen a fer les assemblees  en aquest enllaç trobaràs el calendari de les assemblees  sindicatdellogateres@gmail.com

📍   Villarroel 10 baixos.

A més, a les nostres xarxes socials TwitterFacebook i InstagramCanal de Telegram,   Canal de WhatsApp compartim tota la informació d’actualitat. 

Iniciativa per aquelles persones que no es poden permetre el lloguer aquests dies:   https://suspensionalquileres.org/

  • OFICINA D’HABITATGE SANT MARTÍ

    Les oficines de l’habitatge només atenen presencialment amb cita prèvia. Consulta aquí el servei “Habitatge et truca” per rebre l’atenció personalitzada més adequada. D’altra banda, les persones que viuen en un habitatge públic de l’IMHAB poden consultar les vies de contacte, gestió i tramitació aquí.

S’ofereixen diversos serveis, com ara informació sobre els ajuts disponibles o
assessorament en matèria legal. Per agilitzar qualsevol procés, cal demanar dia i hora en
el servei de cita prèvia d’aquest web.


📌 Rambla del Poblenou, 154.
Per a més informació: https://bit.ly/2FpkP6e ohsm@bcn.cat 010 – 93 228 72 00