Famílies, joves i educació

En aquest apartat trobaràs informació sobre informació acadèmica, suport emocional, violència en infants i joves, beques menjador i recursos pedagògics per aquests dies de COVID19

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes pots fer la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. 

Donada la situació actual de desconfinament progressiu i a fi d’evitar els desplaçaments, les sol·licituds s’han de tramitar preferentment per la via telemàtica

Les famílies han de realitzar la preinscripció a través d’un formulari en línia que poden trobar al web del Consorci d’Educació o del Departament d’Educaciói han d’enviar la resta de documentació sol·licitada escanejada o fotografiada a la bústia de correu electrònic oficial del centre demanat com a primera opció.

Preinscripció presencial

Per a les famílies que no disposin de mitjans telemàtics, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat vuit punts de suport per ajudar a realitzar la prenscripció.

🔹 Sant Martí:  Cristóbal de Moura 223
🔹 Eixample:  Roger de Llúria 1-3
🔹 Sants: Muntadas 5
🔹 Nou Barris 1:  Costabona 3-5
🔹 Nou Barris 2:  Plaça Major de Nou Barris 1
🔹 Sant Andreu:  Sant Adrià 20
🔹 Ciutat Vella:  Placeta del Pi 2
🔹 Gràcia, Horta i Guinardó: Nare de Déu de la Salut 87

93 551 10 00 de 9 a 13.30 h Servei d’assistència telefònica per poder fer aquelles consultes necessàries i dur a terme la preinscripció.

En última instància, la sol·licitud es podrà tramitar de forma  presencial entre el 19 i el 22 de maig, amb cita prèvia, al centre escolar escollit en primera opció.

Tot el que cal saber per fer la preinscripció escolar

 

 • ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS

Enguany, les prescripcions escolars a les escoles bressol s’han de realitzar preferentment per via telemàtica per tal d’evitar desplaçaments en l’actual fase de desconfinament progressiu. Es poden inscriure els infants nascuts els anys 2018, 2019 i 2020, sempre que hagin complert les 16 setmanes a l’inici del curs escolar. Enguany, Barcelona disposa de 8508 places en escoles bressol municipals.

Excepcionalment, les sol·licituds es podran fer de manera presencial del 19 al 22 de maig, amb cita prèvia trucant a l’escola escollida com a primera opció i seguint les mesures de seguretat.

 

 • PREINSCRPCIÓ ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS
  • Batxillerat: 27 maig – 3 juny
  • FormacióProfessional: 2-8 juny (grau mitjà); 10-17 juny (grau superior)
  • Programa de Formació i Inserció: 25 maig – 5 juny
Obert el termini per fer la matrícula a la convocatòria ordinària de les #PAU2020. Recordeu 
Teniu un mes sencer, no us precipiteu  
El termini és el mateix per a tothom (Batxillerat, matrícula lliure o CFGS)  Del 15 de maig al 15 de juny
 
Dates PAU: Dimarts 7, dimecres 8, dijous 9 de juliol i divendres 10 de juliol de 2020
 
 
 
 • HORARIS SORTIDA AL CARRER PER FRANGES EDAT EN FASE 2

  Des del dilluns 8 de juny, Barcelona entra en la fase 2 de la desescalada, que inclou mesures menys restrictives, com ara l’eliminació de les franges horàries per a infants i persones de menys de 70 anys per passejar i fer esport, l’obertura de l’interior de bars i restaurants, amb limitacions, o l’obertura de les platges sense restriccions horàries.

   Distància mínima d’1 m amb altres persones.
  🌳 No es pot accedir als parcs ni a les àrees de joc.
  🤲 Cal rentar-se les mans en arribar a casa.
   http://ow.ly/QjDr50zpofd

 

 • BEQUES MENJADOR

El Consorci d’Educació de Barcelona ha començat a distribuir targetes moneder per cobrir les beques menjador. Es tracta d’una targeta bancària de caràcter especial que estarà carregada inicialment amb 40 euros per cobrir les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma, i s’actualitzarà cada quinze dies.

Els centres educatius o el Consorci d’Educació es posaran en contacte per telèfon amb les famílies que tenen dret a la beca menjador i els proposaran dues opcions per recollir la targeta al centre de l’infant:

 • Esperar que s’acabi el confinament.
 • Concertar prèviament una cita per anar al més aviat possible a recollir-la, preferiblement l’endemà.

Un cop recollida, la targeta moneder ja estarà activa i preparada perquè es pugui fer servir. L’ús de la targeta queda restringit a establiments d’alimentació amb lector de targetes.

El període de validesa de la targeta serà d’un any.

Com funcionen les tergetes moneder?

 

 • ALIMENTACIÓ SALUDABLE I A BON PREU

L’Ajuntament de Barcelona ha editat la Guia per a una alimentació saludable i de mínim cost per a famílies amb infants, un estudi elaborat amb la Fundació Blanquerna-Universitat Ramon Llull per promoure una dieta saludable i econòmica per a diferents tipologies de famílies. A partir d’aquest document s’ha publicat un llibret pràctic per a tota la ciutadania, principalment dirigit a les famílies amb infants i adolescents de 18 mesos a 18 anys, especialment en situació de dificultats econòmiques, que els proporciona orientacions i recomanacions per preparar amb autonomia àpats diaris saludables i econòmics.

Per a més informació, consulteu el link: https://bit.ly/3hhrNYt

 • RECURSOS PEDAGÒGICS

Les diferents entitats i institucions estan oferint recursos pedagògics en línia adaptats a diferents nivells escolars.

 • CENTRES PER A FAMÍLIES AMB ADOLESCENTS

En aquests moments en què haurem de buscar, entre totes, més espais per conversar i expressar emocions, en què caldrà regenerar dosis de paciència i ser creatius en les relacions i la comunicació familiars,el Centre per a Famílies amb Adolescents, que formen el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF), continuen escoltant els vostres neguits. Tot i que el servei està tancat presencialment podeu contactar-hi via Whatsapp o correu electrònic. 

 • PUNT INFOJOVE SANT MARTÍ

Al Punt InfoJOVE continuen responent als/les joves del barri amb els dubtes relacionats amb feina, estudis, salut, sexualitat, feminismes, mobilitat internacional, habitatge, emprenedoria, entre d’altres. Hi pots contactar a través de:

S’ha reforçat el servei d’infància respon. A més del telèfon gratuït   116 111, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència també posa a la vostra disposició una bústia de correu electrònic per comunicar maltractaments d’infants i adolescents:  ✉  infanciarespon.bsf@gencat.cat

 • SALUT MENTAL PER JOVES

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha començat a difondre avui entre la joventut catalana la guia “Com trobar-hi sentit”, un recurs en línia amb desenes de consells pràctics per aprendre a gestionar el confinament amb equilibri emocional, ànim de superació i esperit cooperatiu.

La difusió d’aquest recurs de caràcter psicològic i pedagògic s’inicia amb diferents missatges i enllaços a les xarxes socials de Joventut (Instagram, Twitter, Facebook, Jove.cat i E-joventut), així com al web Confinats.cat i al portal Adolescents.cat, líder a Catalunya amb una afluència d’uns dos milions de visites al mes i al voltant de 800.000 usuaris únics mensuals.

L’objectiu de la guia -elaborada en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació Emocional- és ajudar els i les joves a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la seva salut mental.

  600 460 754 
konsultam_SM@parcdesalutmar.cat

 

Aquesta web ofereix recursos  i espai de consulta per preguntar dubtes o compartir inquietuds. Al portal lalore.org, trobareu a La Lore a qui li passen coses semblants a les què et passen a tu. Algú que t’escolta, que t’entén i que de tant parlar amb altres joves sap un munt de coses sobre relacions, gènere, sexualitat i diversitat sexual.

HI ha diferents opcoions de contactar:

Consultes Online  
☎  Whatsapp:  602 047 850
Missatge privat per Instagram (@lalore_insta)