Altres

En construcció col·laborativa

 

Es reprenen les vetlles i les cerimònies de comiat

Des del dilluns 18 de maig, es poden tornar a celebrar vetlles i cerimònies de comiat a Barcelona gràcies a l’eliminació d’algunes restriccions durant la desescalada

Es poden reunir fins a un màxim de deu persones si les cerimònies tenen lloc a l’interior d’un equipament, i fins a quinze si es fan en espais a l’aire lliure, com és el cas dels enterraments.

Fase 2: Els cementiris de la ciutat reobren les seves portes a la ciutadania
 
Les mesures per a les vetlles i enterraments es flexibilitzen. Les vetlles es poden fer amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i de 15 persones en espais tancats, i no és necessari que convisquin. Als enterraments hi podran assistir 25 persones, a més de la persona que oficia el funeral.
 
Els 9 cementiris de Barcelona obren les seves portes a la ciutadania a partir de dilluns 25 de maig.

L’entrada als recintes s’haurà de fer de manera esglaonada tenint en compte que en els cementiris de Sants, Sarrià, Horta i Sant Gervasi l’aforament màxim serà de 50 persones, 150 en els cementiris de Les Corts, Sant Andreu i Poblenou i un màxim de 150 vehicles circulant en el mateix moment en els cementiris de Montjuïc i Collserola. Això no impedirà, en cap moment, que hi pugueu entrar però caldrà respectar el mencionat aforament pel be de tots i estar atents a les recomanacions del personal del cementiri.

 

En el marc de l’emergència sanitària, es manté el preu màxim del servei funerari bàsic, fixat en 2.450 euros, IVA inclòs que inclou el trasllat i l’enterrament o incineració.
En les últimes fases de desescalada, Cementiris de Barcelona també iniciarà les cerimònies de comiat per a les famílies que han patit una pèrdua durant l’emergència i no han pogut fer un comiat.

 

Per aquest motiu, i tenint en compte la tensió emocional que provoca la impossibilitat d’acompanyar els difunts en el moment del comiat, s’ha posat en marxa un telèfon de suport emocional, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

El telèfon és el    649 756 713 i l’horari és de dilluns a diumenge de 9 a 20 h

 

D’altra banda, un cop se superi la crisi sanitària dins dels recintes s’habilitaran espais perquè els familiars puguin fer un acte de comiat, sense cap cost.

Més informació

 

Ajudem.cat és una plataforma digital que promou i facilita el voluntariat entre la ciutadania. A través del web, els usuaris poden publicar el servei i visualitzar la resta de serveis disponibles. L’apartat Informa’t conté informació i recomanacions relacionades amb la situació de la Covid-19 i el confinament. Finalment, l’Àgora és una plataforma de videotrucades on qualsevol usuari pot crear una trobada i convidar als assistents.

Aquest projecte neix a partir de la Hackovid, una iniciativa d’i2CAT i de la Generalitat de Catalunya on els ciutadans proposen solucions i necessitats durant el confinament.

Canal de missatgeria Telegram

Més informació